Voor kids  >  Wat doet Welluswijs

Wat doet Welluswijs

In 'grote mensen'-taal staat dit op de website vermeld, maar jij wilt natuurlijk ook wel graag weten wat je allemaal kunt doen bij de kinderopvang.

Dagopvang

De dagopvang is voor kinderen tot 4 jaar. Baby's, peuters en kleuters komen spelen op de groep. Er zijn verschillende hoeken waar je kunt spelen. Een bouwhoek, huishoek, leeshoek. 
Als het tijd is voor fruit, een boterham, koekje of cracker ga je samen met de andere kinderen eten en drinken aan tafel. Dan worden vaak liedjes gezongen.
Ook kun je slapen of rusten wanneer je dit wilt.
De leidsters hebben leuke spelletjes bedacht en samen met je vriendjes en vriendinnetjes maak je er een gezellige dag van.

Peuterspeelzaal 

De peuterspeelzaal is voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Daar leer je alvast hoe het is om straks naar school te gaan. Op de groep zijn hoeken waar je kunt spelen; een bouwhoek, puzzelhoek, poppenhoek. Je leert zitten in de kring en je krijgt ook je eigen tasje mee.

Buitenschoolse opvang (bso)

Als je naar school gaat en papa en/of mama werkt die dag, dan kunnen ze je misschien niet altijd van school ophalen. Dan kun je naar de bso. Dat kan ook in de vakantie. Bij de bso kun je van alles doen. Je kunt knutselen, spelletjes doen, sporten, een toneelstukje opvoeren, lekker luieren op de bank, een boekje lezen, buiten spelen, of gezellig kletsen met de leidster kan natuurlijk ook. We bedenken ook leuke dingen met een thema om samen te doen. Ook kun je af en toe een vriendje meenemen.

Wat we belangrijk vinden is dat je veel plezier hebt.

Heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd langskomen. De leidsters van de groep kunnen vast je vragen wel beantwoorden. Je mag natuurlijk ook langskomen als je wilt zien hoe het gaat op de dagopvang of de bso.